Docent

fm

Mijn naam is Fumiko Miura en ik ben een gecertificeerd taaldocent Japans (met een certificaat “Japanese Language Teaching Competency Test“) en heb in 2016 Nihongo Labo Rotterdam opgericht. Sindsdien geef ik prive- en groeplessen aan leeringen met verschillende doeleinden.

In Tokio gaf ik taallessen Japans op J’s Language School in Ebisu, Shibuya-ku, aan studenten van 5 tot 55 jaar, afkomstig uit Azie, Amerika, Australie en Europa. Het niveau van de studenten varieerde van beginner tot gevorderden. Ook heb ik studenten met succes begeleid en klaar gestoomd voor de Japanese Language Proficiency Test .
Naast taallessen voor volwassenen geef ik ook lessen op Japanse Zaterdag School voor Japans sprekende kinderen.

Geboren en getogen in Aichi pref. Japan. Ik heb gewoond in Texas, Kobe, Rotterdam, Tokyo en nu weer in Rotterdam. Ik ben afgestudeerd aan de Kobe City University of Foreign Studies (International Relations) en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Sociale Wetenschappen).
Ik heb ruim werkervaring in Japan en Nederland in farmaceutische en scheepvaart sectoren.

Mijn grote hobby is het zingen van Okinawa en Yaeyama muziek en het spelen van de Sanshin (drie-snarig instrument uit Okinawa).