Docent

Mijn naam is Fumiko Miura en ik ben een gecertificeerd taaldocent Japans. Nadat ik de certificaat van de Japanse taal docent “Japanese Language Teaching Competency Test” heb gekregen in 2013, gaf ik Japans taallessen in een taalschool in Tokio. In september 2016 heb ik Nihongo Labo Rotterdam opgericht. Sindsdien geef ik privé- en groepslessen aan talloze cursisten in Nederland van verschillende niveaus en doeleinden. Als u op zoek bent naar Japanse taallessen met professionele en betrouwbare begeleiding, dan bent u bij de juiste adres.

Geboren en getogen in Aichi prefectuur in Japan, heb ik gewoond in V.S., Kobe, Rotterdam, Tokio en nu weer in Rotterdam. Ik ben afgestudeerd aan de Kobe City University of Foreign Studies (International Relations) en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Sociale Wetenschappen). Ik heb ruim werkervaring bij Japanse en Nederlandse bedrijven. Naast Nihongo Labo Rotterdam, verzorg ik ook Japans lessen bij de Taal & Training Centrum van Erasmus Universiteit Rotterdam en Japanse Zaterdagschool in Rotterdam.

Mijn grote passie is het zingen en spelen van Okinawa en Yaeyama muziek. Ik lees ook graag non-fictie boeken en kijk naar documentair films.

Photo: Thijs Wolzak uit LINDA nr. 190.